Rádió

16 éves korom óta hallatom a hangom az éterben. A középiskolai évek indulásával, egy barátommal végigjártuk a Szegeden hallható rádiók stúdióit. Sok-sok kilincselés után a Magyar Rádió szegedi stúdiójában kaptunk lehetőséget a kibontakozásra egy hetente jelentkező ifjúsági műsor formájában. Közel két, közrádiós év után lehetőséget kaptam a szegedi Média 6 Rádióban, ahol elsőként indítottunk napi rendszerességgel jelentkező kívánságműsort, Óhajok Hídja néven. A legszebb gimis éveim köszönhetem a műsornak és a rádió hallgatóknak, ahol bátran bontogathattam szárnyaim. A műsor népszerűségének köszönhetően számtalan Szeged és környéki klubba eljutottam a Média 6 és Óhajok Hídja partyknak köszönhetően.

A Média 6 Rádió eladását követően, az új tulajdonos, a Juventus Rádió követte a rádiós kalandot, ahol életemben először szembesültem a format rádiózás fogalmával. Az akkori amerikai tulajdonosi háttérnek köszönhetően sok izgalmas dolgot tanultunk meg. Félévnyi Juventus-os kaland után átigazoltam a Rádió 88-hoz, ahol szinte valamennyi sávban kipróbáltam magam. Döngettük a péntek esti Fresh Jam-et, elindítottuk a Club 88-at és persze itt is teljesültek a kívánságok nap, mint nap. Három év után visszatértem a 100.2-re. Júliusban a megszűnt Juventus Rádió helyén 24 órában működő helyi rádió vette át a stafétát, Rádió Plusz néven, ahol sokadmagammal bábáskodhattam a csatorna létrejöttében. Az egyik legizgalmasabb utazás volt az itt eltöltött 6 év. A műsorvezetés mellett a zenei szerkesztés, később a programigazgatás is a feladataim közé tartozott. Szeged mellett később Szentes, Hajdú-Bihar Megye, Miskolc és Eger városában is terjeszkedett a csatorna, így a hálózatos rádiózásba is belekóstolhattam.

Közel másfél év rádiómentes időszak után, újra az éterben. Hétköznap délutánonként a dunaújvárosi Rádió 24 hallgatóit szórakoztattam. Később újabb városba “repült” a hangom. Szekszárd munkaidejét a Rádió Antritt hallgatóinak kezdtem feldobni 2015. augusztusában. Egyre közelebb Szegedhez, immár Csongrád Megyében. 2016. augusztusában vettem át a szentesi Rádió 451 szakmai irányítását, ahol egy kicsi, de annál lelkesebb csapattal tettük új irányba a helyi rádiót.

Végül egy régi bakancslistás tétel mögé került pipa. 2017. novemberétől a Rádió 1 színeiben köszöntöm a szegedieket és a környékbelieket a 87.9-en. Ezzel egyidőben búcsúzni kényszerültem a szekszárdi és dunaújvárosi hallgatóktól, bár utóbbi városhoz nem sokkal később ismét szerencsém volt, mivel a Rádió 1 helyi műsorát ott is én készítettem 2020-ig.

Minden nap reggel 5 és 6 valamint 12 és 14 óra között találkozhatunk sok-sok igazi mai slágerrel Szegeden és környékén a 87.9 MHz-en és az internet segítségével bárhol a www.radio1szeged.hu oldalon!